Нашата глобална услуги :

1. регрутирање и поставување на персоналот
Регрутирањето следи детални барања (опис на работното место) клиентот или. Работодавачот и договорот за вработување.

2. Personalgewinnung
Бараме за вас од страна на нашата меѓународна мрежа во согласност со нивните барања и детален опис на работното место погоден вработени. Ние извршување на претквалификација на кандидатите и да се преземе процесот на интервју и вработување.

3. Вработување преку проекти
Ако имате повеќе помошни- треба или професионалци за проект, Ние може да го користат ова како во став. 1 & 2 за да се регрутираат во Германија или во разни други земји опишани. Ако овие кандидати немаат соодветно познавање на германскиот јазик, ние ќе се квалификува со нашиот партнер училишта да те постави јазик на ниво. Ве молиме имајте предвид дека ние треба повеќе да доведе време за проекти.

4. Поставување на слушателите
Ние со задоволство ќе организира практиканти за вашата компанија. Практикантите од различни земји да имаат минимум 10/13 – години на образование со успешно завршување и германски јазик на сертификатот најмалку Б2 јазик.

5. постапката признавање на стекнатите професионални квалификации
Европа агенцијата работа има долгогодишно искуство во спроведување на постапките за сертификација од страна на тела за акредитација во одделни германски држави на регулирани професии (Занимања во социјална- и здравствени области) од различни земји на потекло. Поточно, од Социјалдемократската- и здравјето:

5.вработување и посредување
Вработувањето на помошни- и специјалисти се врши според детален профил на барања (опис на работното место) клиентот или. Работодавачот и договорот за вработување.

5.б Personalgewinnung
Бараме за вас од страна на нашата меѓународна мрежа во согласност со нивните барања и детален опис на работното место погоден вработени. Ние извршување на претквалификација на кандидатите и да се преземе процесот на интервју и вработување.

5.c вработување, процедури регрутирање и препознавање на
Wie Поз на. и б., Покрај тоа, ние спроведуваме постапка за признавање на апликантот во соодветната сојузна држава.

5.мерки г адаптација неопходни мерки за прилагодување, кои беа утврдени со писмено известување на органот за признавање, се планирани од наша страна и со апликантот, имплементиран од страна на одобрена организација за обука.

5.тест за знаење
избира кандидатот, по добиено писмено известување од органот за признавање за тестот за знаење, планираме подготвителен курс и спроведување на тест за знаење во призната институција за обука.

6. проекти
Меѓународното регрутирање е стратешка одлука за иднината на вашата компанија? Германија се натпреварува за талент, бидејќи и другите европски земји покажуваат старосна структура на населението и бараат млади хуманитарни работници надвор од нивните национални граници., оддел- и директори. Затоа, веќе не е доволно компаниите да се потпираат на економската и социјалната позиција на Германија како поттик- не само во однос на позадината, нашиот споредбено тежок за учење и малку распространет германски јазик. Како дел од анализата на барањата на персоналот што гледа напред и- Планирање создаваме заеднички проект за извлекување, Квалификација и финансирање на странски апликанти земајќи ја предвид нашата кампања за победа. (види точка. 7)

7. победа – победа акција
Нашите Вин - Вин цели акција, дека сите инволвирани и погодени постигнуваат придобивка. Секој партнер исто така го почитува својот колега и ги испробува своите интереси (персонал, Технички и финансиски) доволно да се разгледа. тоа значи , дека преку агенција за вработување се остварува голема придобивка за секоја страна, отколку што предизвика трошоци - или повеќе предности може да се постигнат од двете страни преку тесна и координирана соработка отколку без соработка.

8. Стажирање / набљудување работа (за купување)
Барател на работа или приправник од друга земја аплицира во Германија, на потенцијален работодавач не може да се слика на неговата личност, направи професионални активности врши или искуство на кандидатот, бидејќи тој нема препораки за работа. Понатаму, кандидатите од различни земји многу често имаат одлична теоретска обука, Сепак, практично знаење и искуство недостасува. Затоа, ние им нудиме на нашите клиенти можност да седат на апликантите една недела.

9. консултантски услуги за управување
Една од нашите главни активности е специфична поддршка на компаниите во спроведувањето на вработување на персонал и нивните инструменти. Ние се гледаме себеси како партнер на менаџерите за човечки ресурси и соодветните менаџери. тоа е повеќе важно за одржлив, стратешки и напредно насочен кон развој / вработување на персонал, кој е тесно поврзан со целите на мерките за организациски развој. Само квалификувани и мотивирани вработени значително придонесуваат за успехот на вашата компанија. За квалификација, Во меѓувреме, постои огромна алатка за методи за привлекување и развој на вработените, Мерки и инструменти, што може да се користи на насочен начин. Како искусни меѓународни експерти за вработување & Ние ги знаеме соодветните предизвици во Германија при изборот на персонал, во ЕУ и земјите што не се членки на ЕУ. Покрај тоа, ние сме убедени, дека личните амбиции го одредуваат деловниот успех. Затоа ве советуваме.

10. кандидати за размена
Во нашата меѓународна размена на апликанти водена од европската агенција за вработување, имате избор на квалификувани и посветени баратели на работа од целиот свет. Можете да ја достигнете на: http://www.jobagentur-europa.eu/bewerberpool/

Нашите глобални перспективи прават разлика за вашата индустрија и вашата локација.