Заштита на личните податоци Фа. Jobagentur Европа e.K

Ние го цениме вашата посета на нашата веб-страница. Заштита на вашите лични информации е наш врвен приоритет. Ние да добијат лични информации за вас, кога ќе ја посетите нашата веб-страница, се регистрирате со нас или на друг начин доброволно ни обезбеди со податоци.

Со следниве политика за приватност е да ги информира корисниците за нашите ракување со личните податоци. Па се земе еден миг, внимание на оваа изјава да се прочита. Оваа изјава за приватност може да се повлечат во секое време преку нашата веб-страница. Се разбира, нашите корисници можат да печати една копија од политиката на приватност.

содржината

1.дефиниции

2.Општи информации и задолжителни информации

3.Употребата на колачиња

4.информации за услуги (Билтен и информации)

5.Заштита на податоци со апликации и процесот на апликација

6.собирање на податоци за онлајн апликации (кандидати за размена)

7.трансфер согласност на лични податоци на трети лица

8.Употреба на социјалните додатоци
на. Фејсбук
b. Фејсбук пиксели
c. Ксинг
d. YouTube
д. WordPress Статистика
f. Гугл преведувач
g. Скопје

9.Собирање и складирање на податоци за користењето

10.Се состои од автоматско одлука

11.информации онлајн- Решавање на спорови / потрошувачот арбитража

12.измени и дополнувања

1. дефиниции
политика на приватност на нас се базира на концептите, од страна на европските директиви- и законодавната власт, при донесување на регулативата за заштита на податоците (ДС-ACE) да се користи. Нашата Политика на приватност е наменета и за јавноста и за нашите кандидати, клиенти, меѓународни партнери и деловни партнери да биде лесно да се читаат и разбираат. За да се обезбеди ова, Ние би сакале да ги унапредат да се објасни на терминологијата што се користи. Ние ги користиме во оваа Политика на приватност, меѓу другите, следниве термини:

на) личните податоци
Е секоја информација, во кое се идентификува една или физичко лице се идентификува (како на "предмет податоци") добие. поединецот се смета дека се идентификувани, директно или индиректно, и тоа со задача да идентификатор како што се име, на број за идентификација, податоци за локацијата, на онлајн идентификатор или на еден или повеќе специфични карактеристики, израз на физичкиот, физиолошки, генетски, ментална, економски, културен или социјален идентитет на она физичко лице, може да се идентификува.
b) засегнатото лице
засегнатото лице, било идентификувани или физичко лице се идентификува, чии лични податоци се обработуваат од страна на контролорот на податоците.
c) обработка на
Обработка на секоја операција се врши со или без помош на автоматски средства или секоја таква операција во серијата врска со лични податоци, како што се собирање, фаќањето, организацијата, уредување, складирање, приспособување или промена, читање, избирачки, употреба, на откривање преку пренесување, Ширење или на друг начин правење достапни, рамнотежата или врска, ограничувањето, бришење или уништување.
d) обработка на ограничување
Ограничување на обработка е одбележувањето на складирани лични податоци со цел да се, ограничување на нивната обработка во иднина.
д) профилирање
Профилирање е било кој тип на автоматска обработка на лични податоци, која се состои во, кој се користи овој личните податоци, одредени лични аспекти, кои се однесуваат на поединецот, да се оцени, особено, Аспекти кои се однесуваат на перформансите, економската состојба, здравје, лични преференци, интереси, сигурност, однесување, да се анализира или се предвиди локација или преместување на овој физичко лице.
f) Pseudonymisierung
Псевдонимизацијата е на обработката на личните податоци и на начин, на кои лични податоци повеќе не може да се додели на одредена тема без помош на дополнителни информации, под услов таквите дополнителни информации ќе се чуваат одделно и технички и организациски мерки се, обезбедување, дека личните податоци нема да биде доделен на идентификувани или физичко лице се идентификува.
g) Одговорни или податоци контролер
Одговорни или податоци контролор е физичко или правно лице, орган, Уред или на друга страна, кој сам или заедно со други ги утврдува целите и начинот на обработка на личните податоци. Се целите и начините на обработка пропишана со правото на Европската унија или правото на земјите-членки, на одговорното лице или на одредени критериуми да бидат именувани, во согласност со правото на Унијата или правото на земјите-членки може да се обезбеди.
h) процесори
Процесори е физичко или правно лице, орган, Уред или на друга страна, личните податоци се обработуваат во име на одговорното лице.
i) приемник
Примач е физичко или правно лице, орган, Уред или на друга страна, личните податоци се откриени, без оглед, без разлика дали е или не е на трето лице. органи, кои можат да добијат лични податоци во контекст на посебна истрага е должен во согласност со правото на Унијата или правото на земјите-членки, но не како приемник.
j) трети
Третиот е физичко или правно лице, орган, Институција или тело освен субјектот на податоците, на одговорното лице, процесорот и на лицата, овластен под директно овластување на контролорот или обработувачот, за обработка на личните податоци.
k) согласност
Согласноста е било на доброволна основа за конкретниот случај и недвосмислено дадено од страна на податоци се предмет информирани начин изразување на волјата во форма на изјава или друг препознатлив афирмативна акција, е да се разбере личноста со, дека се согласува со обработката на личните податоци што се однесуваат

2. Општи информации и задолжителни информации

Корисниците можат да користат услуги, Така и нашата веб-сајтови, од вработените во акција, агенција работа Европа и акција Лична GmbH & ко. принципот KG посетат, без да се обезбеди лични податоци. Доколку кандидатот или работодавачот на личните податоци - за време на регистрација или регистрација - Поднесете, е доброволна. Ние ги третираме сите податоци поврзани со луѓе, преписка од корисниците за нас, доверливи. податоци на корисникот ќе се користи исклучиво во рамките на важечките прописи за заштита на податоци и се обработуваат основните. Се разбира, ние ги почитуваме законските барања на законите за заштита на податоци, како регулатива на ЕУ за приватност, Сојузниот закон за заштита на податоци (BDSG), Актот Телемедија (TMG) и другите прописи за заштита на податоци. Предмет на заштита на податоци е на личните податоци. Ова е во согласност со § 3 Изв. 1 BDSG на детали од лична или материјална околности на идентификувани или физичко лице се идентификува.

Укажуваме, дека преносот на податоци преку интернет (z.B. при комуникација преку е-пошта) безбедносни празнини. А целосна заштита на податоци од пристап на трети лица не е можно.

на. Одговорни во однос на Сојузниот закон за заштита на податоци

За прашања поврзани со собирањето, Обработка или користење на лични податоци, откривањето, корекција, Блокирање или бришење на податоците и отповикување на согласноста, ве молиме контактирајте со нашите менаџери на агенцијата за работа на Европа е на. K datenschutz@jobagentur-europa.eu

b. Право на жалба до надлежниот супервизорски орган
веб-сајтот посетител се препорачува, дека во случај на нарушување на заштита на податоци заслужува право на жалба до надлежниот супервизорски орган. Надзорниот орган во областа на заштитата на податоци за заштита на податоци офицер на државата на земјата, каде што нашата компанија е со седиште. Листа на службениците за заштита на податоците и нивните контакт детали можат да се најдат на следниот линк: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html

c. Право на податоци за преносливост
Имате право на податоци, ние автоматски врз основа на ваша согласност или во извршување на самиот процес на договорот или на друг надлежен во голем, за да испорача формат машински-читлив. Ако ви е потребна за директен трансфер на податоци на друг полнење, тоа се прави само, колку што е технички изводливо.

d. Контрадикција промотивни пораки
Употребата на објавени под отпечаток обврска за испраќање на несакани реклами и информативни материјали, со ова се отфрли. Операторите на сајтови изрично правни чекори во случај на несакани промотивни информации, како што се спам e-mail, пред.

д. Известување за трети лица изведувачи
Ние овластени трети страни, извршување на одредени задачи за нас и во согласност со нашите упатства, може да се користи како процесори податоци имаат пристап до личните податоци. Примерите вклучуваат ИТ услуги, задачите во областа на хостинг, База на податоци за управување со, управување со веб-сајт, одржување и сервис, се на вебсајт и анализатор, како и начинот на постапување на пристигнати барања на податоци и анализа. Ние бараме трети страни, обезбедување на овие услуги за нас, дека тие се имплементираат безбедносни мерки и да се забавуваат, за да се обезбеди доверливост и безбедност на САД им е доверено податоци имате и кои ќе се соберат на лични податоци само во согласност со нашите упатства и како договор, процес и употреба. Види отпечаток "Концепт / за спроведување"

3. Колачињата

на. Беше синд "Cookies"?
"Cookies" се мали текстуални датотеки, кои се чуваат од вашиот пребарувач на вашиот компјутер хард дискот.

b. Како да ги користат "колачиња"?
Ние користиме cookies, нашата онлајн алатки за да овозможи, со веб прелистувач- интеракција софтвер на вашиот компјутер или мобилен уред. Оваа нашите услуги и искуството на корисникот ќе се подобри. – Ние користиме cookies, да ја запази информацијата сесија помеѓу вашиот интернет пребарувач и нашите алатки на интернет. Нашата онлајн алатки може да се добие овие колачиња повторно во времето на повторно да ја посетите нашата веб-страница. – Ние користиме cookies, ги пратите на вашиот навигација и користење на веб-сајтот.

c. Можеби ќе треба да "Cookies” деактивирате
Може да биде во можност да го прифатите или одбиете cookies. Повеќето веб прелистувачи автоматски прифаќаат cookies, но обично може да го менува поставување на вашиот интернет пребарувач да се, сите колачиња ќе бидат отфрлени, ако така сакаат. Алтернативно, можете да го поставите вашиот прелистувач за, за да ве извести секој пат, кога колаче се испраќа и дека ќе го прифатат или одбиете cookies. Ако одлучите, одбие колачиња, Ве молиме имајте во предвид, дека овој или влијае на користењето на веб-сајтот. може негативно да влијае врз вашето корисничко искуство, или дури може да се спречи, за користење на веб-сајтот.

d. Другите "колачиња" од страна на трети лица
Овој веб-сајт може да содржи содржина од трета страна, тој знае од. B. картичка, кој ви покажува локацијата во близина гранки, обезбедени од страна на мапирање на третата страна. Ние, исто така може да понуди можност, да стапите во контакт со нас и информации со другите преку социјалните мрежи како што се Скопје, замени Фејсбук или Твитер. Овие дополнителни содржини на трети лица, под услов да ги искористат, може да содржи колачиња со таквите трети страни. Затоа, ние препорачуваме, за да се провери на веб-сајтовите на овие трети страни и нивните политики за приватност, За дополнителни информации во врска со нивните колачиња и да научат, како да управуваат со нив. Овој сајт содржи линкови до веб-сајтови на трети лица, нивните методи за собирање на податоци може да се разликуваат од нашите. Треба да проверите политиката за приватност на трети лица, пред да им се обезбеди со лични податоци или се користи нивниот веб-сајт: Ние немаме контрола над овие трети страни и нивната употреба на cookies.

д. Аналитички алатки и трети лица алатки
Кога ќе ја посетите нашата веб-страница на вашиот сурфање однесување може да биде статистички оценува. Ова се случува особено со колачиња и т.н. програми анализа. Анализата на вашиот сурфање однесување обично е анонимна; однесувањето на сурфање не може да се проследи до вас. Вие може да се спротивстави на оваа анализа или спречени од страна на не-употребата на одредени алатки. За подетални информации, видете го следново Политика на приватност.

f. Колачињата содржат моите лични информации?
Некои трети лица колачиња може да содржи вашите лични информации, Сепак, ние не имаат пристап до овие податоци. g. Колку долго колачиња се чуваат? Колачиња се складирани на вашиот уред за повеќе од две години, а поврзани со Вашата IP адреса. На овој начин можеме да разбереме, ако се врати на сајт и користат разни други функции или анализира. Сепак, можете да го исклучите пред тајмерот истече куки.

h. Сервер-log-датотеки
Давателот на страници автоматски собира и чува информациите во т.н. серверот за датотеки. овие се: • тип на пребарувач и верзија • Оперативен систем користат • реферер URL • домаќин име на пристап до компјутер • Време на серверот барање • IP адреса Комбинацијата на овие податоци со други извори на податоци не е направен. ние го задржуваме, да се провери овие податоци ретроспективно, Ако ние стануваме свесни за конкретни индикации за нелегална употреба. За собирање на овие податоци е врз основа на чл. 6 Изв. 1 Lit. f DSGVO. Операторот на веб-сајтот има легитимен интерес во технички беспрекорно и оптимално неговиот веб-сајт - се однесуваат на серверот за датотеки мора да се евидентираат.

4. Билтен – податоци
Ако сакате да добивате билтенот нудат на веб-сајтот, Ние треба вашата e-mail адреса и информации, кои ни овозможуваат да се провери, дека сте сопственик на адресата на е-пошта и се согласувате да добивате нашиот електронски информатор. Дополнителни податоци не се собираат. Ние ги користи овие информации само да ја прати бараната информација и да го пренесе на трети лица.

Обработката на податоците внесени во образецот за регистрација билтен се базира исклучиво на ваша согласност (уметност. 6 Изв. 1 Lit. на DSGVO). Согласност за чување на податоци, адреса на е-пошта и нивната употреба за испраќање на билтенот може да се отповика во секое време, на пример, преку "претплата" линкот во билтенот. Законитоста на претходно најави операциите на обработка на податоци останува непроменета со одземањето. Положениот од вас заради референца билтен во нашата база на податоци се чуваат од страна на нас до вашиот отстранување од билтен и избришани по откажувањето на нашиот електронски информатор. податоци, се зачувани за други намени со нас (z.B. E-mail адреси за членовите) останува непроменета.

5. Заштита на податоци со апликации и процесот на апликација

контролорот на податоците собира и обработува личните податоци на кандидатите за целите на обработка на процесот на спроведување. Тоа може да се обработуваат од страна на електронски средства. Ова е особено случај, ако барателот соодветни документи за аплицирање по електронски пат, на пример, преку е-пошта или преку одборот веб форма на веб-сајтот, пренесуваат на контролорите на податоци. Затвора контролорот на податоците на договор за вработување со свој кандидат, пренесените податоци се чуваат за целите на порамнување на стапката на вработеност во согласност со законските прописи. Е затворен од страна на контролорот на податоците без договор за вработување со кандидатот, така документите за апликација автоматски се бришат од дванаесет месеци од објавувањето на одлуката за поништување, под услов за бришење на кои нема други легитимни интереси на контролорот на податоците. Други легитимен интерес во оваа смисла се, на пример, товарот на докажување во постапка според генералниот еднаков третман (Agg).

6. собирање на податоци за онлајн апликации (кандидати за размена)

на. генерално
нашата платформа (кандидати за размена) ви нуди можност, вашите податоци (z.B. нивната примена форми, итн) да се депонира во нашите меѓународни кандидати берза. Овие податоци се анонимни објавен во нашите кандидати берза, каде што тие можат да бидат видени од страна на потенцијалните компании. Компаниите може да се заклучи од ова само за квалификациите, а не против вашата личност. Ние придаваат големо значење на заштитата на личните податоци обезбедени од вас. ние уверувам, тоа истражување, преработката и употребата на лични информации собрани од вас во согласност со законот кој се применува и сите други закони. Податоците ќе се чуваат строго доверливо. Во овој дел се надополнува општата политика за приватност, исто така и за онлајн апликација.

b. Обемот и целта на собирање на податоци
Како дел од вашата апликација, ние ќе особено вашата целосна пред- име и презиме, описот на работното место, Пребарување адреса и e-mail адреса. Покрај тоа, постојат дополнителни детали (z.B. Телефонски број и работа референци), или кандидатот влез во форма. може да бидат поставени. Ние создаваме од податоците обезбедени од вас Биографии, кои ги нудиме на нашите клиенти да anomysiert достапни, кои сакаат да ги користат нашите помош на нивните кадровски потреби. Додај во кои на крајот и ги обработуваме вашите лични и чувствителни информации. Покрај тоа, ние се потребни за успешна работници посредување сите информации, што обично се наоѓа во работна биографија.
Во детали, меѓу другото,. Следниве информации се бара:
• Наслов • Наслов • Име • Презиме • Датум на раѓање • Место на раѓање • земја на потекло • Брачна состојба • Улица • Поштенски • Град • Телефон • Мобилен • E-mail • Skype адреса • Се работи со следниве агенција персонал • Категории работа • Образование • училиште • Стручна обука • Работа • обука или студија период, • ИТ вештини • Лични карактеристики и предности • мајчин јазик • германски јазик • Познавање на англиски јазик • Други јазици • Вработување • бараат вработување во • Возачка дозвола • почне автомобили на располагање • Сместување • Вработување • Почеток на обука од • траење на работниот однос, • Што би сакале да ни кажете • Политика за приватност • Документи качувањето • Слика поставени, • Комуникација, Како дознавте за нас (за маркетинг цели) • Во случај на работа што ни треба, згора на тоа, дополнителни податоци, за основање и вршење на работи сооднос (плати) се бара.

Ние ги користиме на електронски систем за кандидат, и администрација работа, која ни овозможува, Вие намерно соодветни професионални работни места нудат. Овие лични податоци се користат исклучиво за обработка и извршување на вашата тековна апликација процес.

7. трансфер согласност на лични податоци на трети лица
Користењето на нашите понуди и услуги од нас, бара обелоденување на податоци на трети лица. При испраќањето на нивните лични податоци (z.B. Потребни документи за апликација) во писмена форма, електронски или преку онлајн внес на, Вие се согласувате на трети страни во пренос на податоци на нивните лични податоци.

на. Законската основа за прибирање на податоци и дисеминација

Собирањето и откривање на вашите податоци за барателот се базира само на автоматско ваша согласност (уметност. 6 Изв. 1 Lit. на DSGVO). Вие може да го отповика за иднината согласност во секое време. На неформален известување по е-маил до нас. Законитоста до откажување направени за податоци операции за обработка останува непроменета со одземањето.

b. Задржување на податоци

Освен ако не се направи потенцијални клиенти без работа, Вие одбие понуда за работа или да се повлечат вашата апликација, Ние го задржуваме правото да, информациите кои ги доставувате до 12 Месеци од завршувањето на процесот на апликација (отфрлање / Повлекување на барањето за) да ни. тогаш податоците се бришат. ако е потребно. Останатите физички апликации ќе бидат уништени. На складирање се користи особено за потребите на откривање (z.B. по Agg). Освен ако не се гледа, дека податоците по 12 ќе се бара месечен период (z.B. како резултат на што се закануваат или во тек постапка), проигрува еден од бришење место само, ако податоците се непотребни. Други законски обврски задржување останува непроменета.

имаме на периодот на чување на податоци за барателот кога потенцијалните работодавци нема влијание. Во оваа смисла, треба да се јавите доколку е потребно со потенцијален работодавец.

8. Употреба на социјалните додатоци

на. Фејсбук
На нашите страници, приклучоци на социјалната мрежа Фејсбук, 1601 Јужна Калифорнија авенија, Пало Алто, CA 94304, интегриран САД. Фејсбук додаток, вие се согласувате со логото на Фејсбук или на “Како-Батон” (“Ми се допаѓа ") на наша страна. Преглед на Фејсбук додаток на https://developers.facebook.com/docs/plugins/. Ако ја посетите нашата веб-сајтови, е директна врска помеѓу вашиот интернет пребарувач и Фејсбук серверот со користење на приклучок. Фејсбук добива информации, за вашата посета со вашата IP адреса, нашиот. Ако кликнете на Фејсбук "Како" копче додека сте логирани на вашиот Фејсбук профил, Можете да ги користите на содржината на нашите страници се поврзани со вашиот Фејсбук профил. Ова им овозможува на Фејсбук да му ја додели на вашата посета на нашиот сајт на вашата корисничка сметка. Укажуваме, дека ние како даватели на сајтови никакво познавање на содржината на пренесените податоци и да ги користи преку Фејсбук. За повеќе информации, видете ја политиката за приватност на Фејсбук https://de-de.facebook.com/policy.php. Ако не сакате, дека Фејсбук може да доделите да ја посетите нашата страница на вашата корисничка сметка на Фејсбук, Ве молиме да се одјавите од вашата корисничка сметка на Фејсбук.

b. Фејсбук пиксели
Нашата веб страна користи за претворање посетител мерење акција пиксели на Фејсбук, Facebook Inc. 1601 S. Калифорнија Ave, Пало Алто, CA 94304, САД ("Фејсбук"). Значи однесувањето на посетителите на сајтот може да се следи, откако тие биле проследени со кликнување на Фејсбук Маркетинг на веб-страницата на давателот. Ефективноста на Фејсбук реклами за истражувачки цели, статистички и на пазарот се оценуваат и идните рекламни кампањи може да биде оптимизирана. Собраните податоци се анонимни за нас како оператори на овој веб-сајт, ние не може да се извлечат заклучоци за идентитетот на корисниците. Сепак, податоците кои се чуваат од страна на Фејсбук и се обработуваат, така што врската со соодветните профилот на корисникот е можно и Фејсбук податоци за рекламни цели, во согласност со Фејсбук- Политика за користење на податоци (https://www.facebook.com/about/privacy/) може да се користи. Ова им овозможува на Facebook за да се овозможи префрлување на реклами на страниците на Facebook и надвор од Facebook. Оваа употреба на податоци не може да биде под влијание на нас како оператор сајт. Во политики за приватност на Фејсбук за повеќе совети за заштита на вашата приватност https://www.facebook.com/about/privacy/. Исто така можете да ја користите функцијата за повторен "прилагодено публика" под https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen деактивирате. Мора да бидете најавени за да Фејсбук. Ако не може да има профил на Фејсбук оневозможи користење врз основа на рекламирање од Фејсбук на веб-страницата на Европската дигитални Реклама Алијансата Интерактивен: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/. Можете да се спречи откривање од страна на посетителите акција пиксели на Фејсбук, со кликнување на следните копчиња. Постои тргнете сет куки, што го спречува идните наплата на вашите податоци со посета на овој веб-сајт.

c. Ксинг
контролорот на податоците има интегриран на овој веб-сајт компоненти од страна на Ксинг. Ксинг е интернет-базирана на социјалната мрежа, Konnektierung кој им овозможува на корисниците со постојните деловни контакти, како и воспоставување на нови деловни контакти. Индивидуалните корисници може да создаде личен профил на Ксинг. Компаниите може да се, на пример, да се создаде компанија профили или пост на работни места, Ксинг. Оперативен компанија на Ксинг Ксинг е SE, Dammtorstraße 30, 20354 Хамбург, Германија. Со секој повик една од страниците на овој веб-сајт, која е управувана од страна на контролорот и на кој Ксинг компонента (Ксинг-Plug-in) е интегриран, Интернет прелистувачот е автоматско иницирање на системот за информатичка технологија на засегнатата страна на соодветните Ксинг компонента лице, преземете застапеност на Ксинг Ксинг соодветната компонента. Дополнителни информации за Ксинг plug-in под https://dev.xing.com/plugins да биде откриена,. Како дел од овој индустриски процес Ксинг е информиран за, што бетонска база е во посета на нашите веб-сајт од страна на засегнатото лице. Ако лицето е најавен во исто време на Ксинг, признава Ксинг едни јавете се во нашата веб-сајт од страна на засегнатото лице и во текот на траењето на секој престој на нашата веб страница, Кои конкретни дното на нашата веб-страница на засегнатото лице посети. Овие информации се собираат од страна на компонентата за Ксинг Ксинг и доделени од страна на соодветните Ксинг сметка на засегнатото лице. лицето функционира интегриран на нашата веб копчиња Ксинг, На пример, на копчето "Сподели", Ксинг доделува оваа информација до лични Ксинг сметка на лицето и продавници овој личните податоци. Ксинг Ксинг добива на компонентата секогаш информации како, дека лицето ја посети нашата веб-страница, ако лицето е најавен за време на повикот се достапни онлајн во исто време на Ксинг; Ова се случува без разлика на кој, дали лицето ќе кликне на компонента Ксинг или не. Ако таквиот пренос на овие информации Ксинг на заинтересираното лице не сакаат, ова може да се спречи преносот карактеризира, дека тие се одјавите пред да ја посетите нашата веб-сајтот од нивните Ксинг профил. Политика на приватност објавени од страна на Ксинг, на https://www.xing.com/privacy се достапни, да обезбеди информации за истражувањето, Обработка и користење на личните податоци од страна Ксинг. Исто така, Ксинг има под https://www.xing.com/app/share?op = data_protection Политика на приватност објавени за Сподели Батон XING.

d. YouTube
контролорот на податоците има интегриран на овој веб-сајт компоненти YouTube. YouTube е видео споделување на веб-страница, дека видео издавачи слободна сет на видео клипови и други корисници кои, исто така, бесплатно гледање, Разгледува и коментира на оваа страница. YouTube овозможува објавување на сите видови на видео, која е причината зошто двете комплетна филм- и ТВ емисии, но исто така и музички спотови, Приколка или подготвени од страна на самите корисници на видео преку интернет порталот се достапни.

Оператор на YouTube е YouTube, ДОО, 901 Cherry Ave., Сан Бруно, CA 94066, САД. умре YouTube, ДОО е подружница на Google Inc., 1600 амфитеатар Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, САД.

Со секој повик една од страниците на овој веб-сајт, која е управувана од страна на контролорот и на која компонента на YouTube (YouTube-Видео) е интегриран, Интернет прелистувачот е автоматско иницирање на системот за информатичка технологија на односните соодветната компонента YouTube лице, преземете презентација на овие компоненти на YouTube YouTube. За повеќе информации на YouTube може да под https://www.youtube.com/yt/about/de/ да биде откриена,. Како дел од овој индустриски процес YouTube и Google се добие знаење на, што бетонска база е во посета на нашите веб-сајт од страна на засегнатото лице.

Ако лицето е најавен во исто време на YouTube, YouTube признава со повикување на дното, што содржи видео на YouTube, Кои конкретни дното на нашата веб-страница на засегнатото лице посети. Овие информации се собрани од YouTube и Google, и се додава на соодветната сметка на YouTube на засегнатото лице.

YouTube и Google се добие преку компонентата секогаш YouTube информации како, дека лицето ја посети нашата веб-страница, ако лицето е најавен за време на повикот се достапни онлајн во исто време на YouTube; Ова се случува без разлика на кој, дали лицето ќе кликне на видео на YouTube или не. Ако таквиот пренос на овие информации на YouTube и Google од страна на субјектот на податоците не сакаат, ова може да се спречи преносот карактеризира, дека тие се одјавите пред да ја посетите нашата веб-страница од нејзиниот профил на YouTube.

Политика на приватност објавени од страна на YouTube, под https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ се достапни, да обезбеди информации за истражувањето, Обработка и користење на лични податоци од YouTube и Google.

д. WordPress Статистика
Овој веб-сајт користи алатката за WordPress Статистика за да се оцени статистички барања посетител. Провајдер е автоматски Inc., 60 29-ти Street #343, Сан Франциско, CA 94110-4929, САД Вордпрес Статистика користи cookies, кои се складирани на вашиот компјутер и да се овозможи анализа на користење на веб страницата. Генерирани од страна на куки за користење на нашата веб-страница се чуваат на сервери во САД. Вашата IP адреса е да се направат анонимни по обработката и пред да се складира. "WordPress Статистика" колачиња остануваат на вашиот уред, додека не ја избришете. Складирање на "WordPress Статистика" колачиња направени врз основа на член. 6 Изв. 1 Lit. f DSGVO. Операторот на веб-сајтот има легитимен интерес во анонимна анализа на однесување на корисниците, за да се оптимизира и својата веб-страница и рекламирање. Можете да го поставите вашиот прелистувач за, да се информираат за користењето на cookies и им овозможи на колачиња само во поединечни случаи, им овозможи на прифаќање на колачиња за одредени функции или исклучи општи и автоматско бришење на колачиња кога ќе се затвори прелистувачот. Кога оневозможување колачиња на функционалноста на нашиот веб-сајт може да биде ограничено. Може да се противат на вашите податоци за иднината на собирање и употреба, со поставување со кликнување на овој линк на куки тргнете на вашиот интернет пребарувач: https://www.quantcast.com/opt-out/ Ако избришете cookies на вашиот компјутер, Мора да го поставите тргнете колаче повторно.

f. Гугл преведувач
nutz Овој веб-сајт користи Google Translate на одделни страници на овој веб-сајт во различни меѓународни јазици машина за да го Преведете. За повеќе информации во врска со приватноста од страна на Google Преведете меѓу молам: https://policies.google.com/privacy?hl=de

g. Скопје

контролорот на податоците има интегриран на овој веб-сајт компоненти на LinkedIn корпорација. Скопје е на интернет-базирани социјална мрежа, Konnektierung кој им овозможува на корисниците со постојните деловни контакти, како и воспоставување на нови деловни контакти. во врска со 400 Милиони регистрирани лица користите LinkedIn во повеќе од 200 земји. Така Скопје во моментов е најголемата платформа за деловни контакти и една од најпосетените веб-сајтови во светот.

Оператор на Скопје е Скопје корпорација, 2029 Stierlin суд Mountain View, CA 94043, САД. За прашања за заштита на податоци надвор од САД Скопје Ирска е, Прашања Политика за приватност, Вилтон Плаза, Место Вилтон, Даблин 2, Ирска, одговорен.

Во секое избирачко нашата веб-страница, со Скопје компонента (Скопје-Plug-in) е опремен, предизвикува оваа компонента, дека прелистувачот користи од страна на лицето преземања соодветна застапеност на компонентата од Скопје. За повеќе информации на Скопје plug-in под https://developer.linkedin.com/plugins да биде откриена,. Како дел од овој индустриски процес Скопје ќе стане свесен за, што бетонска база е во посета на нашите веб-сајт од страна на засегнатото лице.

Ако лицето е најавен во исто LinkedIn, признава Скопје со секој се јавите на нашите веб-сајт од страна на засегнатото лице и во текот на траењето на секој престој на нашата веб страница, Кои конкретни дното на нашата веб-страница на засегнатото лице посети. Овие информации се собрани од Скопје компонента и доделени од страна на релевантните Скопје Скопје сметка на засегнатото лице. лицето функционира интегриран на нашата веб страница копчето Скопје, Скопје доделува оваа информација до лични LinkedIn профил на засегнатото лице и продавници овој личните податоци.

Скопје добива на Скопје, компонентата секогаш информации како, дека лицето ја посети нашата веб-страница, ако лицето е најавен за време на повикот се достапни онлајн во исто LinkedIn; Ова се случува без разлика на кој, дали лицето ќе кликне на LinkedIn компонента или не. Ако таква комуникација на тие информации на Скопје на заинтересираното лице не сакаат, ова може да се спречи преносот карактеризира, таа се најавува пред повик на нашиот сајт од вашиот профил на LinkedIn.

LinkedIn нуди под https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls можност, E-mail пораки, отпишување СМС пораки, насочени реклами, и да управуваат со реклами подесувања. Скопје, исто така, користи партнер како Quantcast, Google Analytics, BlueKai, Двоен клик, Нилсен, comScore, Eloqua и Lotame, што може да поставите куки. Такви cookies за да под https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy да биде одбиена. се применуваат прописите за заштита на личните податоци од страна на Скопје се https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy retrievable. Скопје колаче политика е https://достапни www.linkedin.com/legal/cookie-policy. Целта и опсегот на собирање на податоци и понатамошна обработка и користење на податоците од страна на доставувачите, како и вашите права и можности за заштита на вашата приватност, видете политики за приватност на давателите:

Политика на приватност на Google: https://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html Политика за приватност Google Translate: https://policies.google.com/privacy?hl=de Заштита на личните податоци на Фејсбук: https://www.facebook.com/policy.php Политика за приватност WordPress: https://automattic.com/privacy Политики на приватност на Ксинг.: https://www.xing.com/privacy Политика за приватност YouTube: https://www.youtube.com/t/terms Политика на приватност на Скопје: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv

9. Собирање и складирање на податоци за користењето

се зголеми за да се оптимизира нашата веб страница и чување на податоци,. B. Датум и време на барање на страницата, страната, од кои сте пристапиле нашиот сајт, и слично. Ова е направено анонимно, лично да се идентификуваат на корисникот без несакани. Ако сакате, кориснички профили се креирани со псевдоним. Овде, исто така, не постои врска меѓу стои зад поединци псевдонимот со собраните податоци за користењето. Собирање и складирање на податоци за користењето, ние, исто така, користи cookies. Овие податоци се прибрани за статистички цели, на нашата веб страница и понатаму да се оптимизира и да ја направиме нашата интернет нуди уште повеќе привлечни. Собирање и складирање се одвива во анонимни или псевдо-анонимна форма и не е индикација за да како физичко лице. Доколку корисникот не сака, ќе се проценува врз своите посети на нашата веб страница или во користење на податоците на корисничка сметка, тој може да тргнете на податоците на корисникот.

10. Се состои од автоматски донесување на одлуки
Како одговорна компанија правиме без автоматско одлука или профилирање.

11. информации онлајн- Решавање на спорови / потрошувачот арбитража
платформа на ЕУ за вонсудско решавање на спорови онлајн: http://ec.europa.eu/consumers/odr/ Оваа платформа служи како централна точка за спогодба надвор од судот во споровите што произлегуваат од онлајн купување- или услуги, на која потрошувачот е вклучен. Давателот на услуги не е ниту подготвен ниту посветена на постапка за порамнување на потрошувачите спорот под VSBG учествуваат.

12.Фонтови надворешен сервис

Нашата веб страна користи фонтови надворешен сервис. Ние се обидуваме да ги снимите локално на нашите сопствени сервери за нашите најдобри знаење и верување,
Сепак, ние исто така мора да zugreigen до други веб-сајтови да ги користат овие списи. Ако не се согласувате, дека овој потег на вашите податоци може да се однесува на трети лица сервери,
Ве молиме да го напушти овој сајт. Ве молиме контактирајте не за информации на барање, она што ние го положат сервери! Ве молиме пратете ни е-маил на: datenschutz@jobagentur-europa.eu

13. измени и дополнувања
Заштита на личните податоци и управување со политика на приватност може да се менува постојано. Поради тоа е препорачливо и неопходни, да добијат информации за тековните измени во законот и праксата од нас. Ние го задржуваме правото да, прилагодат оваа политика на приватност во било кое време во согласност со. Затоа, ние, повторно да влезе и да се види оваа политика на приватност секој пат кога ќе ја посетите веб страната, без разлика дали тоа се смени во меѓувреме. Ова е наведено од страна на одреден краен датум лесно.

Стенд: март 2019