Во Полска, постарите може да се од 75 Години од 1. септември 2016 на, се одредени лекови бесплатно. Лековите кои се вклучени во листата на Министерството за здравство, но мора да продолжи да се препишани од доктор.
Затоа конзервативната партија ги спроведе своите изборни ветувања минатата година. Постарите граѓани во Полска се меѓу најсиромашните на населението.