виза – дозвола за работа

Кој има потреба од виза (дозвола за работа) да се вработат во Германија.

За граѓаните на ЕУ

Земји и припаѓаат на Европската заедница, не бараат дозвола за работа.
Во овие земји, ЕУ, се однесува на целосно слободно движење на работниците. Граѓаните на овие земји да во секоја земја, Живеат и работат без ограничувања.

За граѓаните на земјите кои не се членки на ЕУ (т.н. трети земји)

државјани на трети земји секогаш бараат, ако сакате да работат во Германија важечка дозвола за работа. да се добие дозвола за работа, зависи од неколку фактори.
Овие фактори би во новиот закон експерти имиграција на 01.03.2020 влезе во сила, сет.

Информации за новите Експерти закон за имиграција добивате преку нашата веб-страница
менито: Експерти закон за имиграција
Постави врска кон страницата

Треба повеќе информации?

Потоа пратете ни право преку нашите контакт порака.