Германски јазик

Да се ​​биде во Германија "живот и работа" Мора да имате доволно германски јазик.

Овие јазици се исто така делумно зависни од нивната работа и постапката за професионално признавање во Германија, тие се стекнати во нивната матична земја професионална обука или студирање.

Кои германски јазик ми е потребно во Германија?

За да учествуваат во Германија да се интегрираат и живи, се германски јазик од најмалку А1 во согласност со насоките на Европската Sprachkom-petenzstufen бара, но ќе биде подобро германски јазик на Б1.

Потребни германски јазик за праксата на нивната професија!

Потребните германски јазик за професионална пракса во Германија, зависи од работодавачот и барањата на спецификации со постапката за професионално признавање во Германија.

Потребните германски јазик за регулираните професии?

За регулирани професии (z.B. лекарите, терапевти, Медицински сестри / pfleger, итн)
се на германски јазик помеѓу B1 и C1 делумно со сертификат глас бара.

Треба повеќе информации?

Потоа пратете ни право преку нашите контакт порака.