për profesionistët

Një nga të vendimit më të rëndësishme në jetë është zgjedhja e profesionit. Ajo është e mirë për ta bërë atë, nëse dikush pyet paraprakisht tashmë në profesione të ndryshme dhe përmbajtjen e tyre të trajnimit dhe pastaj përcakton ambiciet e tyre profesionale.

Faza e parë është vendosur, shkollë, Mësim ose studim është i përfunduar ose pranë përfundimit, Tani vjen pyetja për: "Dhe pas kësaj?»Urime, në qoftë se ju keni një tranzicion seamless dhe e di saktësisht, se si shkon. Përndryshe një vlerë të pozicionimit. Në shumë raste, tashmë tregojnë parakushtet personale, mundësitë për hapin e mëtejshëm profesional janë të hapura apo të dëshirueshme. Kjo pastaj mund të përdoret në mënyrë specifike në kërkim të punës.

Një përcaktim vend është asgjë më shumë se një inventar të forta dhe të dobëta. Është e qartë se nuk ka të trajnimit në kokë, ju e dini pëlqen e tyre dhe nuk i pëlqen, vlerëson rrethanat personale dhe familjare a si duhet. Megjithatë, një qasje sistematike është e rekomanduar. më i mirë, Shkruaj herë të gjitha pikat e një copë letër në.
Këto përfshijnë, ndër të tjera,:

  • stërvitje
  • aftësi gjuhësore
  • Profesional dhe përvoja profesionale
  • Angazhimet rekreative
  • Karakteristikat personale, vlerat, weltanschauung
  • rrethanat personale dhe familjare
  • Pritjet e aktivitetit të ardhshëm të punës

Shumë e dobishme është edhe një takim me profesionin- ose këshillim studenti. Vetëm kur ju jeni të pasigurt, i cili karrierë tani me të vërtetë i përshtatet një, mund të jetë me njohuritë e tyre të ndihmë e madhe. Ata tregojnë klientët e tyre jo vetëm Spawn mundur pushtimi, por ato gjithashtu ndihmojnë në drejtimin e karrierës.