Kreu i agjencisë së punësimit në Gjermani dëshiron ligjin e rreptë të imigracionit

Ligji i ardhshëm emigracionit synohet nga vullneti i Detlef Shile (Kreu i Agjencisë Federale të Punës) ndjekin rregulla të rrepta: Emigracioni gatshëm janë vënë tashmë, ndër të tjera jashtë vendit një provë gjerman.

Kreu i Agjencisë Federale të Punës, Detlef Scheele, bën thirrje për rregulla të rrepta për Bill Imigracionit. “Politika duhet të vërtetë të shikoni për në një ligjit të imigracionit për të, që me të vërtetë profesionistë janë sjellë në vend dhe jo të pakualifikuar”, Scheele thotë “Welt am Sonntag”. “Prandaj, rreptësisht udhëzimet duhet të jetë.” Shile i quajtur edhe, emigrantët duhet të ketë mësuar tashmë gjermane jashtë vendit dhe ngritur një test gjermane. “Dhe ata duhet të kenë kualifikimet e tyre të njohur tashmë jashtë vendit, madje edhe para se ata janë këtu në vend”, shtoi Zoti Scheele.

Përveç kësaj Scheele quan, se një leje pune për të huajt, do të jepet vetëm, në qoftë se ata tashmë kanë një angazhim të punës. Vende të tilla si Kanadaja dhe Australia tani ishin gati të, që aplikuesit për leje pune duhet të demonstrojë një punë, Kjo është “një gjë e mirë”. Kërkesat e tilla të rrepta e bëri të sigurt, se migrimi i punës ishte me të vërtetë e nevojshme.