На различни видови на вработување

Изборот на соодветни работни- и работен модел значително придонесува за успехот на компатибилноста на семејството и кариерата, исто така,. Понудата флексибилни семејството-пријателски аранжмани е голем. Еве ние се објасни десет сегашните модели и да ти кажам, кои се нивните карактеристики.

Висока индивидуалните перформанси

Намалувањето на дневни работни часа ја зголемува продуктивноста.

голема флексибилност

Оперативен пати се користат најразлично. флуктуации цел може да се плати.

висока мотивираност

персонализирање, како што се рамнотежата работа-живот, се смета. На работен час зголемување на лојалноста на компанијата и намалување на отсуство од работа

со скратено работно време

Во традиционалните со скратено работно време на работното време паѓа во принцип од пократок. корист: Тој може да се флексибилно, без разлика дали во форма на фиксни работни часа или - во зависност од обемот на работа - во форма на флексибилни работни часови. Во овој модел, на пример, минимум неделникот број на часови е одбиен. Тоа е еднакво е можно, да се намали бројот на работни денови, за работа во денови на присуство, но со полно работно време. Разлика помеѓу полно работно време понатаму и да работат целосно навремено со скратено работно време (од просечната неделна работното време на 30 часа). На крајот на краиштата, на договор со работодавачот за дизајн на скратено работно време е од клучно значење. Штета на работа со скратено работно време: Со скратување на работното време е помалку достоен.

работни места Дел за полно работно време мајки

Затоа што дури и професионална работа и препознавање е важно и многу жени треба да ги извршуваат финансиски причини работна, да има работа со скратено работно време, каде семејни обврски и координирана работа.

flextime

едноставен флексибилно работно време, оригиналната форма на модели флексибилно работно време, им овозможува на вработените, да се избере на почетокот и на крајот на работниот ден бесплатно. Со квалификувано flextime вработен може да одлучи за време на траењето на работниот ден. Повеќето од флексибилно работно време е обвиткана околу времето основни. Предноста на овој модел е поголем временски самоопределување, што е, сепак, зависи од основната работна часа. Одредени недостатоци на овој модел не постои.

telecommuting / Домашна канцеларија

Работникот може да работат во текот на современи информатички технологии делумно или целосно дома. Предноста е во големи просторни самоопределување. иако: да работат без колеги и канцеларија атмосфера, не е било.

Работно време сметки

Работа сметки време се основа за кредит трансфер и администрацијата на работа од страна на часови на вработените кои работат. може да биде како и колку часови се собираат и затворена, е дефиниран од страна на модел придружните работно време. Постојат сметки годишно работно време, сметки долго време и работа-живот сметки. Кога се применува во краток рок на траење на работното време сметки часа за одмори или дете паузи не може да се акумулираат. Значи сметки работното време може повеќе или помалку да биде флексибилна во зависност од аранжманот со претпоставен. На можноста за- и намалување на работното време е секогаш се тесно поврзани со соодветните обемот на работа. Во овој модел има пред никакви конкретни- и недостатоци. основното правило: На подолг рок на достасување, поголема флексибилност.

Живот Работа сметка / Долгогодишен сметка

Моделот е најстариот долгорочни различни сметки на работното време. Друштвото утврдува вкупниот работен век, должноста на вработените се врши флексибилно. Моделот дава многу слобода и бара автономно управување со времето. Тоа само им овозможува на родителите лизгачки влез фаза на работа по семејство во живо.

модуларен систем

На модуларен модел е комбинација на различни модели на работно време во една компанија. Според тоа, не посебен концепт работно време основа и затоа појаснува, дека не може да биде единствениот валиден пристап на компанијата.

Ноќ / shiftwork

Иако работата во смени во зависност од слој ритам на работа во различни времиња не, е ноќна работа, работното време на 23 сум за да 6 Во утринските часови. Ако работникот работи најмалку два часа, во ова време прозорец, се однесува на сите својата работа како ноќна работа. неповолна: ноќна работа не е толку лесно да се согласат со семејството живот често. Поради тоа мора да бидат добро организирани.

пауза

Назначениот во германски како шема пауза е модел работно време, што е интересно за младите родители. Во зависност од возраста и договор, тоа може да значи една година со скратено работно време или една година вистински пауза. Во вториот случај, на повторен влез исто така, може да се претвори во професионалниот живот тешко. придобивките: За време на пауза година на трудот продолжува да се плати според шемата, и правото на платено отсуство од остатоци.

Работа за споделување на

На работен модел на работа делење многу слободи, но, исто така, бара многу консултации со соодветните колеги, со која работа се дели. Во прилог на работа за делење од двајца колеги таму е исто така на "работа-разделување”, во која на работа е поделена меѓу неколку работници.

Minijob

А ниско платена работа е присутен, кога работат редовно Entgeld 400 Еврото не надминува еден месец. На ниски приходи се уште може да ги задоволи и мини работа нуди можност, најде, на пример, после родителско отсуство се врати во живот. За краткорочни вработување мини-работа за помалку од два месеци, или во целост, 50 Работни дена во текот на една календарска година ограничена. Износот на заслуга не е важно.

редовен работен однос

на редовен работен однос е работен однос, во која двајца вработени споделуваат една работа со полно работно време. циклус (4 – 6 недели) е фиксен временски период во кој ќе се одржи редовна промена.

Saisonbeschäftigung

Како сезонски работници интензивна работа се нарекува, натрупани во одредено време од годината, како на жетвата во земјоделскиот сектор. Таму, како и во областа на туризмот, ова резултира со привремена периоди на работа врвови и зголемување на побарувачката за работна сила.

Авто-режија вработување
Во авто-режија вработување е вработување имал професионално и вработените може да се утврди нивната сопствена работно време или според потребите на семејството во голема мера само.

Тоа е на располагање за луѓе, која ќе биде поразен во последица на нивната семејна структура, со вклучување на редовен работен однос. самохрани родители, Мајки или татковци за родителско отсуство или предвремено пензионирање / пензионер, назначен постои, како дел од малолетно лице / скратено работно време, се во голема мера само-режија вработување. Покрај тоа, овој вид на вработување погодна за професионалци, кои сакаат да работат како дел од маргинална вработување во прилог.