За реномирани клиенти ние сме во потрага по цела Германија соодветни лекари, здравје- и медицински сестри / внатре и терапевт кој
сакаат да направат нови и интересни задачи. Нашиот професионален тим е 1800 Кандидатите од социјална- и здрава-
сектор нега успешно предава во медицински објект и медицински сестри во Германија.
Ако сте во потрага за нов стручно предизвик, Не е важно што државата, применуваат со значајни документи
на еден од сајтовите се подолу или пратете ни е несакани апликација. Ако тоа е да се оди брзо, контакт со било какви прашања
со нас преку e-mail или телефон, на друг начин писмено. Ние одговори на вашите барања во рок од 24 часа.

 

позиции

Examinierte / здравствени r- и медицински сестри / во
за области

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

со специјализирана обука

 

 

 

области грижата за постарите лица

болничка здравствена заштита
дневна нега
амбулантско заштита
Амбулантно интензивна нега
Живот

 

Во областите на говорна терапија

Во областите на работна терапија

слободни работни места

здравје- и педијатриски медицински сестри, нега асистент
анестезија
Интердисциплинарна единица за интензивна нега
анестезија / оддел ОП
интензивно- / дишење станица
Педијатриски интензивна нега
Operationsdienst
одделот за интензивна нега
Интензивна нега и срцева катетеризација лабораторија
Анестезија и Интензивно лекување
педијатријата медицински сестри
Гастроентерологија
Неврологија и невролози. рана рехабилитација
траума хирургија
Заменик-директор Вард
расадник менаџер
испит. здравје- и медицински сестри

 

анестезија
Анестезија и Интензивно лекување
онкологија
НА

 

 

расадник менаџер
Wohnbereichsleitung
Altenpfleger / во
Расадник асистент / во
Станбена површина помошник / во
Stationsleitung

 

Логопед / во

Професионален терапевт / во

специјалист, Специјалист за нивите

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лекар или лекар во обука за полиња

траума хирургија
психијатрија
деца- и адолесцентна медицина
интензивна нега / Бубрежна заменска терапија
оддел- / Oberärztin / -доктор Анестезиологија
анестезија / управување со болка
Високи лекар за деца- и адолесцентна медицина
интерна медицина, интензивна нега
геријатрија
реаниматори -Innen
Oberarzt / Медицински директор за акушерство (со скратено работно време)
Психосоматски медицина и психотерапија
интерна медицина
неврологијата
анестезија

 

хирургија
Неврологија и интерна медицина
општите лекари
ПСИХОСОМАТИКА и психотерапија
дерматологија
рбетот хирургија
деца- и адолесцентна медицина
деца- и адолесцентна психијатрија
Акушерство и Гинекологија
интерна медицина
акушерство (со скратено работно време)
Психијатрија и психотерапија
неврологијата

 

Во целата област на информации-
и обработка на податоци

Компјутерски научници во областа на
– програмирање
– Веб-страница
– SAP
– програмирање на PLC

Fachelektroniker / во

камион – возачот

Автобуска – возачот

камион – Возачите за опасните пратки

камион – Возачот за возење
– трактор-приколки
– swap
– Entsorgungs- или рециклирање возила
– Камион со кран

Со регистарски број 95 на часови
– C
– C1
– ЕК
– С1Е

Возење на автобуси со регистарски број 95 на часови
– D
– D1
– НА
– D1E
камион- Возачите на опасни материи се превезуваат со опасно возење (Предлог-законот АРД)