Директор на Агенцијата за вработување во Германија сака строг закон за имиграција

претстојниот закон за имиграција е наменет со волјата на Детлеф Шиле (Раководител на Федералната агенција за труд) следат строги правила: Имиграција подготвени веќе се ставаат, меѓу другото странство германски тест.

Шефот на Федералната агенција за труд, Детлеф Шиле, повикува на строги правила за нацрт-законот за имиграција. “Политиката треба да всушност барате во законот за имиграција на, што навистина професионалци се внесат во земјата и не неквалификувани”, Шеле вели дека “Велт ам зонтаг”. “Соодветно на тоа, строго насоките треба да биде.” Шиле, исто така, повика, имигрантите веќе треба да го научиле Германски странство и поднесе германски тест. “И тие треба да имаат нивните квалификации признати веќе во странство, дури и пред тие се тука во земјата”, додаде Господ Шиле.

Покрај тоа Шиле повици, дека дозволата за работа на странци се доделува само, ако тие веќе имаат обврска работа. Земји како што се Канада и Австралија се сега за да, дека кандидатите за дозвола за работа мора да покаже работа, ова е “добра работа”. Ваквите строги барања се сигурни, дека миграцијата на работната сила беше навистина потребно.