Aktuelles aus Europa

Прием запре во Баварија за нега- а стануваат домови за лицата со посебни потреби 25. повеќе 2020 завршено.

Прием запре во Баварија за нега- а стануваат домови за лицата со посебни потреби 25. повеќе 2020 завршено. Прием запирање на медицинска сестра што постои веќе неколку недели- и се водат домови за инвалидите во Баварија 25. повеќе 2020 надвор. Секој објект е должен да обезбеди соодветни концепти за индивидуална заштита, таа зараза за жителите, Се избегнуваат вработените и новите луѓе кои имаат потреба од грижа.…

Домови за стари лица не ја плаќаат минималната плата на странските негуватели!

Домови за стари лица не ја плаќаат минималната плата на странските негуватели! Минималната плата за нега во Германија се однесува на сите старатели и старечки асистенти кои работат на германски јазик во старечки домови или во амбулантски институции. Во моментов е 11,35 € во старите сојузни држави и 10,85 € во новите сојузни држави. (исто така и за странски медицински сестри. Но, многу старечки домови се држат надвор, делумно свесни или пробајте го ова…

Бараме привремена медицинска сестра, Геријатриски медицински сестри, Доктор, Доктор со слободен капацитет

Бараме привремена медицинска сестра, Геријатриски медицински сестри, Доктор, Доктор со бесплатни капацитети за клиники, Центри за рехабилитација, амбулантски центри и амбулантски центри во Германија и Швајцарија. Меѓународните медицински сестри, исто така, можат да очекуваат, Пријавете се кај нас за доктори, со што потоа го спроведуваме процесот на признавање и нудиме бесплатен курс за виртуелен германски јазик. Нашите курсеви за виртуелен германски јазик, преку нашата…

Нова понуда за виртуелно учење од германската специјализирана агенција!

Нова понуда за виртуелно учење од германската специјализирана агенција! Во сегашната состојба на пандемијата „Ковид-19“, многу луѓе и баратели на работа не се во можност да продолжат- или посетете понатамошна обука. Училиштата по јазици се затворени до понатамошно известување. (Април 2020) Здравјето на вас и на другите студенти на јазик е огромно и мора да биде заштитено. На нивните професионални кариери…

Заедно и не осамени

Заедно и не осамен љубов глобалната пријатели и партнери, на глобално дистрибуирани коронавирус е во текот на следните недели, подготви месеци или дури со години, многу стравови и грижи. Стравува за заштита на луѓето против избрзан акт. и, тоа е глобална катастрофа. Преку мојот секојдневен разговор со многу од моите меѓународни пријатели и партнери со кого…

Старечки асистенти / внатре од Косово за Германија

учат во училиште германската школа за Косово 16 Студирал нега професионалци германскиот јазик. Тие се во пролет 2020 die deutsche Anerkennung als Krankenpflegehelfer/in erhalten und werden dann mit Ihren deutschen Sprachkenntnissen von B1 in deutschen Kliniken und Pflegeheimen ihre Arbeit aufnehmen. Viel Erfolg beim erlernen der deutschen Sprache und alles Gute Euer Rudolf Sagner Jobagentur

Слушателите за здравјето- и нега на Мадагаскар 2020

Seit Anfang Oktober 2019 lernen drei Krankenschwester mit Ihrer Sprachlehrerin aus Madagascar die deutsche Sprache, до есен 2020 ре-обука за здравјето- und Krankenpflegerin in Deutschland zu beginnen. До почетокот на обуката на сите германски јазик од Б2 јазик сертификат мора да. Viel Erfolg und alles Gute für die Ausbildung in Deutschland Euer Rudolf Sagner

Медицинските сестри од Филипините

Midel жена и жена Брина, Медицинските сестри од Филипините успеале. Имате рок 7 Месеци, на германски јазик (Б2 со сертификат јазик) научиле. во BRK- Куќа во Fussen, сега го имате одлична професионална иднина. Ви посакуваме се најдобро во Германија и пријатно добредојде.

агенција работа Европа прекинат соработката со Фа. Можност во Тирана

Европа агенцијата работа заврши работа со можност. Рудолф има Sagner сопственик на Европа соработка на Агенцијата за работа со компанијата. Можност отфрли г-дин Фисник Љатифи со непосреден ефект. целите на бизнисот на г-дин Љатифи веќе не се во согласност со етичкиот кодекс на Европа агенцијата работа. Сите договори со медицински сестри со г-дин Сагнер од агенцијата за вработување…

Професионалци се неквалификувани

Директор на Агенцијата за вработување во Германија сака строг закон за имиграција претстојниот закон за имиграција е наменет со волјата на Детлеф Шиле (Раководител на Федералната агенција за труд) следат строги правила: Имиграција подготвени веќе се ставаат, меѓу другото странство германски тест. Шефот на Федералната агенција за труд, Детлеф Шиле, повикува на строги правила за нацрт-законот за имиграција. “Политиката треба на…